Využití montážních podložek z purenitu

29.8.2023 ISOparts s.r.o.

Stavebnictví je oborem, kde dochází k neustálým inovacím. V současném světě, kde je úspora energie a minimalizace ekologického dopadu stále důležitější, je vytváření trvale udržitelných a energeticky efektivních staveb velmi žádané. Přerušení tepelných mostů je jedním z faktorů, které v tom hrají výraznou roli. Jedním z prostředků tohoto přerušení jsou také montážní podložky z purenitu.

Šetřete přerušením tepelných mostů

Tepelné mosty jsou oblasti ve stavbě, které umožňují nežádoucí tepelný přenos mezi vnitřním a vnějším prostředím. Tento tepelný únik může vést k energetickým ztrátám a kondenzaci vlhkosti, což způsobuje zhoršení tepelného komfortu uvnitř budovy a k větší spotřebě energie na regulaci vnitřní teploty. Při stavbě či renovaci je tedy důležité myslet na to, jak tato místa co nejlépe utěsnit.

Teplo může unikat z interiéru budovy v různých místech a může vést k nepříjemnému chladu a tvorbě plísní. Příkladem jsou slabé izolace okenních parapetů, nesprávně izolované spojení mezi podlahou či stropem a stěnou, nebo spojení různých materiálů, jako jsou beton, kámen a kov.

Montážní podložky z purenitu

Montážní podložky z purenitu se staly efektivním řešením pro přerušení tepelných mostů. Purenit, jako moderní izolační materiál, je vynikající pro tento účel díky svým izolačním vlastnostem a schopnosti minimalizovat tepelný most na místech spojení různých konstrukčních prvků, jako jsou stropy, zdi, podlahy nebo okna.

Hlavní výhody montážních podložek z purenitu zahrnují vysokou tepelnou odolnost a nízkou tepelnou vodivost, což zaručuje efektivní izolaci a minimalizaci tepelného přenosu. Purenit neabsorbuje vlhkost a nesnižuje své izolační vlastnosti ani po dlouhodobém vystavení vlhkému prostředí.

Montážní podložky z purenitu jsou odolné proti stárnutí a rozkladu, což zajišťuje dlouhou životnost a minimální údržbu.

Kam s montážními podložkami?

Montážní podložky z purenitu lze využít pro vytvoření tepelné izolace mezi okenními parapety a vnějšími stěnami, což snižuje riziko kondenzace a ztrát tepla. Při montáži fasádních prvků se Montážní podložky z purenitu používají k oddělení konstrukčních prvků a minimalizaci tepelných ztrát. Podobně fungují i při spojení stropních a podlahových konstrukcí s nosnými stěnami.

V závěru lze konstatovat, že montážní podložky z purenitu přinášejí stavebnímu průmyslu nejen technicky pokročilé řešení pro přerušení tepelných mostů, ale také zvyšují energetickou účinnost a celkovou trvanlivost budov. S ohledem na stále rostoucí důraz na udržitelnost a efektivitu, je využití montážních podložek z purenitu rozumným krokem směrem k budování budoucnosti, která je jak funkční, tak i ekologicky šetrná. V případě tepelných mostů máme jasný cíl – pevnou a účinnou izolaci bez trhlin. Neváhejte se na nás proto obrátit, rádi Vám pomůžeme.

picture