Základní varianty purenitových boxů

20.4.2024 ISOparts s.r.o.

V tomto článku se podíváme na základní varianty purenitových boxů, které se používají.

Boxy se vyrábějí v uvedených typových řadách nebo na základě požadavků a potřeb stavby. Vyrábíme rohové sestavy, sestavy pro pásová okna, boxy pro šikminy, oblouky atd. Podkladem by měl však být výkres výrobku, nebo alespoň zaměření situace na stavbě.

PBI (purenitový box s izolací)

Nejpoužívanější verzí je PBI (purenitový box s izolací), který v sobě integruje PIR izolaci s běžnou tloušťkou 30 až 60 mm. Díky své efektivitě a schopnosti zvýšit izolační vlastnosti je ideální volbou pro nové projekty i rekonstrukce, kde je důraz kladen na energetickou účinnost.

Purenitový box PBI

 

PB purenitový box (ve tvaru U)

Další variantou je PB, box ve tvaru U z purenitu, preferovaný v situacích, kde je izolace překladu již vyřešena a je potřeba vytvořit prostor pro exteriérové žaluzie ze stabilního materiálu, který dobře spolupracuje s fasádním systémem.

Purenitový box PB

 

PBL, box ve tvaru L

Posledním typem je PBL, box ve tvaru L, který nabízí podobné výhody jako PB, ale s ještě menšími nároky na  prostor, což umožňuje ještě větší flexibilitu při plánování umístění žaluzií do KZS.

Purenitový box PBL

 

Tyto purenitové boxy přinášejí řadu výhod, včetně snadné montáže, vysoké tepelné izolace a možnosti přímé aplikace fasádních systémů, čímž se stávají ideálním řešením pro moderní stavebnictví zaměřené na efektivitu a estetiku.

picture