Světový den stínicí techniky

22.3.2023 ISOparts s.r.o.

První jarní den byl letos spojený mimo jiné také s prvním Global Shading Day, tedy Dnem stínicí techniky. Tento nový významný den vyhlásila na 21. března 2023 Evropská organizace pro stínicí techniku (ES-SO) a jeho hlavním cílem je osvěta široké veřejnosti i vysoce postavených ústavních činitelů týkající se ekonomických a zejména ekologických přínosů stínicí techniky.

Ochrana před sluncem na prvním místě

S příchodem jara je přirozené radovat se z hřejivých paprsků prvního jarního slunce. Čím dál větší procento populace si ale zároveň začíná uvědomovat jeho nežádoucí účinky. Stínicí technika se proto postupně stává nepostradatelnou ochranou budov proti přehřívání, omezující používání energeticky náročných klimatizací a tím redukuje negativní dopady na životní prostředí. ES-SO proto v rámci Global Shading Day vyzývá firmy i jednotlivce k tomu, aby byla stínicí technice věnována větší pozornost, protože čísla nemohou být jasnější.

Ekologická řešení pro lepší planetu

Svaz podnikatelů ve stínicí technice (SPST) se spolu s Evropskou organizací pro stínicí techniku shodují, že je v dnešní době více než kdy jindy potřeba informovat širokou veřejnost o zavedení norem ve stavebních právních předpisech. Jeví se to jako logický krok při aktuálně se zrychlujících klimatických změnách. Den stínicí techniky má proto přinášet nové informace a osvětu ohledně pozitivních dopadů chytrých stínicích technologií. 21. března tak po celé Evropě ES-SO a její partneři aktivně zvyšovali povědomí prostřednictvím řady aktivit a sdílením obsahu na sociálních sítích s hashtagem #GlobalShadingDay.

Celoevropská osvěta jedním hlasem

Hlavním komunikačním nástrojem Dne stínicí techniky je informační kampaň cílená na všechny potenciální zákazníky a uživatele stínicí techniky. Popularizací tohoto nového „svátku“ vzniknou díky osvětě také nové obchodní příležitosti pro prodejce stínicích technologií na začátku sezony. Česká verze Dne stínicí techniky má stejnou strategii jako celoevropský Global Shading Day – takzvanou „one voice strategy“, tedy strategii jednoho hlasu. Spojuje tak všechny firmy a svazy z oboru, které se v tento soustřeďují na upozornění médií, svých obchodních partnerů, zákazníků i široké veřejnosti.

Letošní první Global Shading Day byl zatím evropskou variantou, ES-SO ale na příští roky plánuje jeho rozšíření a věří, že má potenciál celosvětového dosahu. Global Shading Day není proto jednorázovou iniciativou, ale má ambici stát se opakující se událostí, a to každý rok 21. března, aby se s příchodem jara povědomí o významu stínicí techniky dostalo do kalendáře všude na světě.

Jak jsme se v Isoparts zapojili do #GlobalShadingDay?

U nás v Isoparts si stejně jako jiní uvědomujeme potřebu aktivního zvyšování povědomí o pozitivních přínosech moderních stínicích technologií. Specializujeme se na návrhy a realizaci těchto chytrých řešení a jsme připraveni nadále šířit informace mezi naše obchodní partnery. Pokud byste se i Vy chtěli o výhodách stínicí techniky dozvědět více, neváhejte se obrátit na náš tým odborníků. Rádi vám představíme všechna možná řešení, případně zaškolíme.

Zdroj obrázku: artbox / depositphotos.com