Purenitové boxy pro screenové rolety - perfektní řešení

31.5.2023 ISOparts s.r.o.

Při stavbě domu se vyplatí myslet i na detaily. Jedním z nich je předokenní stínění. I když jeho instalaci chcete nechat na později, měli byste s ní v projektu počítat a mít vše připravené tak, aby pro vás následně bylo umístění zvoleného řešení co nejjednodušší. Plánujete okna stínit pomocí screenových rolet? Pro jejich uložení doporučujeme purenitové boxy. V následujícím článku vám vysvětlíme, proč sáhnout právě po této variantě.

Nenápadný vzhled a skvělé izolační vlastnosti

Jedním z klíčových aspektů moderního stavitelství je kombinace estetiky s funkčností. A právě to nabízí purenitové boxy – vizuálně nerušivé a funkční řešení. Díky unikátním vlastnostem purenitu, jako je rezistence k vlhkosti, teplotě a stavební chemii, poskytují tyto boxy ideální řešení pro usazení screenových rolet.

Purenitové boxy umožňují dokonalé provedení detailu překladu a vynikající izolační vlastnosti. PIR izolace PUREN chrání citlivé části detailu, zatímco estetický závěr poskytují lakované nebo kašírované hliníkové prvky, jejichž vzhled se co nejvíce přibližuje tomu, jak vypadá rám okna nebo samotná roleta.

Montáž purenitových boxů: efektivita bez kompromisů

Purenitové boxy jsou velice variabilní a je možné je instalovat na jakýkoliv druh fasády, i tloušťku PIR desky je možné přizpůsobit konkrétnímu řešení. Rolety navíc není nutné instalovat ještě před kontaktním zateplením, čímž eliminujeme riziko poškození. Box můžeme jen připravit a samotné vložení rolety nechat na později.

Samotná instalace purenitového boxu je rychlá a snadná, poradí si s ní i poučený laik. Pro umístění purenitových boxů pod omítku je dostačující kontaktní zateplení od 160 mm (včetně izolace) či 150 mm (pokud je izolace již v konstrukci).

Purenitové boxy představují elegantní řešení stavebního detailu s nadstandardními vlastnostmi. Poskytují izolační vlastnosti vyhovující i parametrům pro pasivní domy, odolnost vůči vlhkosti a stavební chemii, požární odolnost třídy B a objemovou stálost.

V době, kdy hledáme způsoby, jak optimalizovat a zlepšovat stavební projekty, se purenitové boxy jeví jako ideální řešení, které přináší funkčnost, estetiku a jednoduchost instalace v jednom. Potřebujete poradit? Obraťte se na náš tým, který vám ochotně pomůže vymyslet to nejlepší řešení na míru.