Proč se vyplatí investice do purenitových boxů

20.3.2024 ISOparts s.r.o.

V dnešní době existuje na trhu spousta variant toho, jak zajistit uložení venkovních žaluzií. Při rozhodovacím procesu je dobré nehledět jen na finanční stránku, ale také na kvalitu, náročnost montáže a komfort, který vám toto řešení zajistí. Obecně zde platí pravidlo, že když je nabídka až podezřele levná, nemusí být z dlouhodobého hlediska vůbec finančně výhodná. Proč se jako investice vyplatí právě purenitové boxy jsme pro vás sepsali v tomto článku.

Vše vyřešeno v jednom kroku

Purenitové boxy patří k nejefektivnějším podomítkovým systémům pro instalaci exteriérových žaluzií. Jejich montáž je velice rychlá a jednoduchá, a se správnými instrukcemi ji zvládne i laik. Provádí se buď do připravených kapes v prostoru překladů, nebo nad okno do kontaktního zateplení. Jelikož je jejich instalace hotová v jednom kroku, nemusíte řešit další izolaci okolo žaluzií – o tu se postará PIR pěna, která zajistí dokonalé těsnění purboxů s okolními prostory a perfektně tak zabraňuje vzniku jakýchkoliv tepelných mostů.

Elegantní řešení

Při výrobě purenitových boxů se myslí na každý konstrukční detail, aby po zapravení boxu do omítky či dřevěného obkladu nedošlo k žádnému poškození či narušení fasády domu. Purboxy nabízejí elegantní a symetrické zakrytí celého okenního rámu a tloušťku PIR desky je možné upravovat dle vašich potřeb. Zakládací lišta, která je v bezprostředním kontaktu s okenním rámem, může být navíc upravena tak, aby vzhledově zcela zapadala a nebila do očí.

Vsazeno na variabilitu

Mezi velice silné stránky purenitových boxů patří jejich variabilita a možnost kombinovat je se všemi typy fasád – cihlovými, kamennými, dřevěnými i provětranými, případně s kontaktním zateplením. Díky inovativním vlastnostem a složení se purboxy skvěle hodí pro pasivní domy. Obrovským plusem je také fakt, že na objem a stav boxů nemá vliv vlhkost, teplota ani stavební chemie a nemusíte se tak bát jejich poničení vnějšími vlivy nebo v průběhu stavebních prací.

Instalací purenitových boxů zkrátka rozhodně neprohloupíte a váš dům bude mít velice prakticky vyřešené uložení venkovních žaluzií na několik desítek let. Pokud byste u výběru nebo parametrů purboxů pro váš dům váhali, obraťte se na náš tým profesionálů, který vám ochotně pomůže vymyslet to nejlepší řešení na míru.