Jaké jsou výhody purenitu a proč ho použít na vaší stavbě?

27.6.2023 ISOparts s.r.o.

Ať už se odhodláváte k renovaci či zateplení domu nebo zvažujete instalaci exteriérových žaluzií a řešíte podmínkové boxy, jistě jste už narazili na otázku, jaký vybrat materiál. Každý by dnes chtěl dům, který je co nejméně energeticky nákladný. K tomu je důležité vybrat správný stavební materiál. Jedním z přelomových objevů na trhu je purenit. Podívejte se s námi, co je purenit a jaké jsou jeho výhody pro váš stavební projekt.

Co je purenit?

Purenit je vysoce výkonný izolační materiál vyrobený ze zbytkových materiálů z výroby polyuretanových pěn puren. Je navržen tak, aby poskytoval optimální tepelnou izolaci. Objemová hmotnost je přibližně 550 kg/m3 –  purenit je tedy skutečně lehký a přitom pevný, odolný a stabilní. Hodí se mimo jiné k výrobě izolačních podomítkových stavebních prvků, tepelných mostů, ale třeba i podomítkových budek.

Výhody Purenitu

Purenit je známý svou vysokou tepelnou odolností. Díky svým izolačním vlastnostem dokáže účinně snižovat tepelné ztráty ve stavbě, což vede ke snížení nákladů na vytápění a chlazení. Také to znamená, že vaše budova bude energeticky efektivnější a ekologičtější, než běžně zateplené budovy.

Krom toho má purenit také vynikající schopnost absorbovat zvuk. To je zvláště důležité v prostředích, kde je potřeba minimalizovat přenos hluku. S purenitem si můžete být jisti, že vás sousedi rušit nebudou.

Velkou výhodou je také odolnost vůči vlhkosti. Purenit je hydrofobní materiál, což znamená, že odolává vlhkosti. Izolace tedy vydrží i vystavení vlhkosti nebo kondenzaci. Díky tomu se snižuje riziko vzniku plísní a celkového znehodnocení.

Proč použít purenit na vaší stavbě?

Purenit nabízí opravdu výjimečné tepelné a zvukové izolační vlastnosti. Bez ohledu na to, zda stavíte nový domov, renovujete bytový komplex nebo budujete kancelářskou budovu, je dobré zvážit jeho použití. Mimo popsané výhody je purenit  lehký materiál, který snadno nařežete a přizpůsobíte svým potřebám. To usnadňuje jeho instalaci a umožňuje rychlejší dokončení stavby. Můžete ho snadno připevnit na stěny, stropy nebo podlahy bez značných úprav a neodolný vůči škůdcům všeho druhu.

Díky úspoře energie a vysoké odolnosti se investice do purenitu v dlouhodobém horizontu skutečně vyplatí.

A pokud byste ho přece jen jednou vy nebo spíš vaši potomci měnili, je ekologicky nezávadný a snadno recyklovatelný.

Čeká vás stavba nebo rekonstrukce a potřebujete poradit ohledně množství a parametrů purenitu pro vaše potřeby? Ozvěte se nám, na purenit jsme odborníci.