Prefabrikovaná ostění pro exteriérové stínění (žaluzie)

4.1.2024 ISOparts s.r.o.

V moderní architektuře a stavebnictví se stále více klade důraz na efektivitu, rychlost realizace a dlouhodobou udržitelnost. Prefabrikace stavebních prvků je tedy logickým krokem. Prefabrikovaná ostění pro exteriérové žaluzie jsou příkladem toho, jak na stavbě šetřit čas a finance.

Co je prefabrikované ostění?

Prefabrikovaná ostění jsou systémové prvky, které zjednodušují montáž podomítkových pouzder pro exteriérové žaluzie. Kromě usnadnění instalace tyto prvky poskytují i efektivní izolaci ostění.

Purenitové izolační ostění: pro fasády z vaty a provětrané fasády

Purenitové izolační ostění je ideální pro fasády z minerální vaty a pro provětrané fasády. Jeho montáž je možná mechanicky pomocí konzol na rám okna, zdivo nebo pomocnou konstrukci. Toto ostění je tvořeno sendvičem z 10 mm purenitu jako nosné desky a 20 mm XPS (extrudovaného polystyrenu) pro izolaci, což zajišťuje výborné izolační vlastnosti.

Novinka: PET Izolační Ostění

PET izolační ostění je inovativní řešení, zejména pro polystyrenové a provětrané fasády. Tento materiál je univerzální, tuhý, ale zároveň lehký, což usnadňuje montáž. Výhodou PET izolačního ostění je jeho odolnost proti vlhkosti a stavební chemii, což z něj činí ideální volbu pro různé typy staveb.

Systémové izolační ostění: ideální pro polystyrenové fasády

Systémové izolační ostění, vyrobené ze stabilizované tepelně izolační desky z pěnového polystyrenu, je určeno pro polystyrenové fasády. Tento typ ostění je ideální pro plošné lepení a je známý pro svou rychlou a jednoduchou montáž. Je to univerzální prefabrikovaný prvek a je vhodný pro použití s purenitovým i plechovým boxem.

Proč PET Izolační Ostění?

PET izolační ostění představuje krok vpřed v oblasti stavebních materiálů. Jeho univerzální aplikace, snadná montáž a výborné izolační vlastnosti z něj činí ideální volbu pro moderní stavební projekty.

Závěr

Výběr správného izolačního ostění je klíčový pro správné řešení detailu ostění v rámci zateplení budovy. Ať už se rozhodnete pro osvědčený purenit nebo inovativní PET, důležité je zvážit specifika vašeho projektu a vybrat řešení, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám a očekáváním.

Rádi vám s tím pomůžeme, napište nám.