IZOLACE DVEŘÍ POMOCÍ PURENITU

11.9.2020 ISOparts s.r.o.

Věděli jste, že až 40 procent tepla z vašeho domu uniká okny a dveřmi? Nejde jen o jejich nesprávné usazení nebo špatné těsnění, na vině může být i nevhodná, nedostatečná či příliš stará izolace.
Pokud jste si vybrali vchodové či balkonové dveře v souladu s nejnovějšími požadavky na tepelně izolační vlastnosti, pro dosažení nízkoenergetického či pasivního standardu je třeba dbát také na jejich podklad. Dříve často používanou podezdívku z tvárnic nahrazují modernější materiály, jako je například purenit.

TĚŽŠÍ DVEŘE VYŽADUJÍ NOVÉ MATERIÁLY

Trend zvětšování oken a prosklených ploch se promítnul i do dveří. Klasický rozměr 80 x 197 cm nahrazují vyšší, širší a těžší varianty, narůstá i popularita HS portálů, které často váží více než 1 000 kg.

Klasická podezdívka však udrží maximálně 150 kg, při vyšším zatížení se drolí a takzvaně si „sedá“, což s sebou přináší řadu problémů. Další možností je použití betonu, ten ale vyžaduje náročnou přípravu a v zimě může praskat. Ideálním řešením je podkladový materiál, který snese vysoké zatížení i teploty, nebobtná, nepraská, je odolný proti vlhku a omezuje vznik teplených mostů. Hádáte správně, řeč je o purenitu.

O CO VLASTNĚ JDE?

Jednoduše řečeno: purenit je deska vyrobená z ekologického recyklátu se skvělými izolačními vlastnostmi v různých tloušťkách a délkách, která se vkládá pod dveře či portály. Deska zamezuje tepelným mostům a vnikání chladu do interiéru. Tím pomáhá předcházet promrzání dveří, nechtěné kondenzaci vody a s ní spojené plísni.

Tento materiál se skvěle hodí pro spojení výplní se stavebními otvory a obvodového zdiva se základem v základové spáře. Dokonalé napojení zajišťují vyfrézované drážky a polymerové lepidlo. Na purenit můžete bez obav instalovat parozábrany a hydroizolace pro dosažení potřebných tepelných a vlhkostně izolujících vlastností.

Purenitové desky se řežou na míru podle potřebných rozměrů. V případě potřeby je však lze lehce upravit i v domácích podmínkách. Pokud vás zajímají bližší informace nebo se chcete poradit, obraťte se na naše odborníky, kteří vám navrhnou optimální řešení.