ISOparts slaví světový den stínicí techniky

20.4.2024 ISOparts s.r.o.

Po roce je tu opět Den stínící techniky – připomínka, že technologie, které nám pomáhají udržovat přijatelnou teplotu v našich domovech, pomáhají i naší planetě. Oslavte ho s námi.

Kde se vzal Global Shading Day?

Global Shading Day, tedy Den stínicí techniky vyhlásila Evropská organizace pro stínící techniku ES-SO. Hlavním cílem této akce je osvěta široké veřejnosti i vysoce postavených ústavních činitelů týkající se ekonomických a zejména ekologických přínosů stínicí techniky.

Stínění pomáhá

Den stínící techniky připadá příhodně na 21.března, tedy na první jarní den. Ačkoliv by se mohlo zdát, že jaro už dávno začalo. I na to se právě ES-SO snaží upozornit. Díky extrémním teplotám a výkyvům počasí trpí celý ekosystém – včetně nás. Stínicí technika se tak stává nepostradatelnou ochranou budov proti přehřívání. Její instalací můžete omezit používání energeticky náročných klimatizací a tím redukovat negativní dopady na životní prostředí. 21. března se tak po celé Evropě ES-SO a její partneři snaží aktivně zvyšovat povědomí o stínící technice a jejích benefitech prostřednictvím řady aktivit a sdílením obsahu na sociálních sítích s hashtagem #GlobalShadingDay. ES-SO v rámci Global Shading Day vyzývá firmy i jednotlivce, aby stínicí technice věnovali větší pozornost.

Den stínící techniky v ISOPARTS

U nás v Isoparts si stejně jako jiní uvědomujeme potřebu aktivního zvyšování povědomí o pozitivních přínosech moderních stínících technologií. Specializujeme se na návrhy a realizaci těchto chytrých řešení a snažíme se upozorňovat na jejich příznivý dopad na životní prostředí.

Pokud byste se i Vy chtěli o výhodách stínicí techniky dozvědět více, neváhejte se obrátit na náš tým odborníků. Rádi vám představíme všechna možná řešení, případně zaškolíme.