Purenit jako alternativa podkladového profilu

19.9.2022 ISOparts s.r.o.

Vzhledem k přicházející zimě, která bude letos v mnoha ohledech značně nevyzpytatelná, čím dál více lidí sahá po izolaci svých plastových oken, aby snížili své náklady za energie a udrželi si v domě příjemnou teplotu.

Na trhu se již nějakou dobu vyskytuje alternativa ke standardním podkladním profilům ve formě Purenitu, která do velké míry eliminuje tepelné mosty. Proč se právě tento materiál stal tak oblíbeným? Na to se podíváme v dnešním článku.

Největší strašák = tepelné mosty

Při chybějící či neadekvátní izolaci vznikají mezi okny, balkonovými či francouzskými dveřmi a parapetem nebo podlahou tepelné mosty. Ty v celé konstrukci tvoří nejslabší místo, jímž zbytečně uniká teplo a vy tak přeplácíte za energie, jelikož musíte víc topit.

Pokud máte okna odizolovaná, standardně je okenní rám podložen podkladovým profilem, který ale svými izolačními vlastnostmi zaostává za izolačními vlastnostmi samotného okna. To je pro standardní osazení plastových oken sice z technického hlediska přijatelné řešení, které splňuje veškeré normy a technické požadavky, pokud však hledáte vylepšené řešení tohoto detailu, nebo připravujete realizaci pasivního nebo nízkoenergetického domu, je vhodné vsadit na efektivnější řešení ve formě Purenitu.

Vsaďte na vylepšené řešení

Tento materiál na bázi tvrdého polyuretanu vám nabídne nejen potřebné izolační vlastnosti,  ale i vysokou pevnost v tlaku (δ10 = 7,5 Mpa), aby unesl váhu plastového okna nebo dveří. Nespornou výhodou Purenitu je jeho snadná opracovatelnost, minimální nasákavost (v dlouhodobém měřítku Wit 0,2%) a odolnost vůči chemikáliím.

Součinitel tepelné vodivosti u tohoto materiálu činí λD = 0,080 W/mK, objemová hmotnost je 475–540 kg/m3 a faktor difúzního odporu je pak µ = 8. Zároveň je Purenit snadno ukotvitelný do rámu plastového okna a v případě potřeby je možné jej kombinovat a lepit s jinými materiály.

Díky výše zmíněným vlastnostem je Purenit ideálním materiálem pro odstranění tepelných mostů na stavbách, a to nejen v případě nízkoenergetických a pasivních domů. Právě do těchto staveb je však vhodný prémiový profil Superline, pro nějž jsme vytvořili systémově upravený podklad z Purenitu, který přesně pasuje na vnější konturu okenního rámu.

Vsaďte na izolační řešení z Purenitu i u vaší stavby. V našich výrobcích snoubíme kvalitní řemeslné zpracování a unikátní vlastnosti materiálu Purenit. Poptejte naše služby a výrobky, rádi vám pomůžeme vybrat to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.