9 důvodů, proč si vybrat Purenit místo podezdívky

25.11.2022 ISOparts s.r.o.

Klasické podezdívce už odzvonilo. Podklady oken a dveří se v současnosti připravují pomocí moderních materiálů, které podpoří tepelně-izolační vlastnosti domu a zároveň unesou i těžké HS profily. Favoritem se poměrně rychle stal Purenit, zpracovaná tvrdá pěna (PIR) na polyuretanové bázi. Proč je lepší než podezdívka, která byla po desítky let naprosto dostačující?

V dřívějších dobách nedosahovaly dveře a okna ani zdaleka dnešních kvalit. S tím souvisel i nižší důraz na jejich izolování – domy nebyly zateplené a s tepelnými ztrátami se zkrátka počítalo. Dnes je situace jiná, důraz se klade na nízkoenergetické a pasivní stavby, u kterých na pečlivém usazení oken a dveří a přerušení tepelných mostů opravdu záleží. Jednoduše řečeno, když utratíte velké peníze za izolační skla a dveře, nechcete, aby vám teplo utíkalo hned pod nimi. A s tím vám pomůže právě Purenit.

Proč nevolit podezdívku

Zbyly vám nějaké tvárnice a říkáte si, že by mohly být ještě užitečné právě k podložení dveří nebo okenních rámů? Pravdou je, že je toto řešení rychlé a nenáročné. Tvárnice ale nemusejí mít dostatečnou nosnost, aby unesly klidně i tunové HS portály. V případě, že je na tvárnice vyvíjen příliš velký tlak, se mohou drolit a tzv. si sedat. Řešením může být podbetonování, ale ani to nemusí vždy pomoct, navíc je náročnější na přípravu a ve velkých mrazech může praskat.

Co je vlastně Purenit a proč po něm sáhnout?

Purenit je jedinečný podkladní stavební materiál na polyuretanové bázi z tvrdé pěny (PIR) vyvinutý v Německu, který má všechny předpoklady pro to být ideálním podkladem pod dveře a okna, a to zejména u větších rozměrů (a tedy i váhy). A jaké jsou jeho hlavní benefity?

  1. Má vysokou nosnost: při zatížení v tlaku unese až 7 tun/m2, zároveň ale drží tvar.
  2. Lehce se opracovává běžně dostupnými nástroji a lze ho vyfrézovat na míru podle tvaru profilu.
  3. Lze jej všemožně upravovat: lepit, řezat, vrtat a kotvit.
  4. Skvěle odolává vodě a nebobtná.
  5. Odolává škůdcům všeho druhu.
  6. Při kontaktu s ohněm netvoří dým, netaví se ani neodkapává.
  7. Vydrží teploty od -50 do 110 stupňů Celsia.
  8. Nabízí se v různých tloušťkách a výškách.
  9. Má skvělou tepelnou propustnost.

Čeká vás stavba nebo rekonstrukce a potřebujete poradit ohledně množství a parametrů Purenitu pro vaše potřeby? Ozvěte se nám, na Purenit jsme odborníci.