VÝHODY PURENITOVÝCH BOXŮ

11.9.2020 ISOparts s.r.o.

Instalujete exteriérové žaluzie? Purenitové boxy se speciální PIR pěnovou izolací jsou ideálním podomítkovým řešením, kterým se šetří čas, peníze i prostor. V dnešním článku rozebereme hlavní výhody purenitových boxů a z čeho se purenitový box vůbec skládá.

V JEDNOM MONTÁŽNÍM KROKU VYŘEŠENÉ VŠECHNY CITLIVÉ STAVEBNÍ DETAILY

Montáž purenitových boxů je velice jednoduchá a rychlá a zvládne ji i poučený laik. Montáž se provádí buď do připravených kapes v prostoru překladů nebo nad okno do kontaktního zateplení. Jednou z největších výhod purenitových boxů je fakt, že díky jedinému montážnímu kroku vyřešíte veškeré citlivé stavební detaily a perfektně izolujete místa, která jsou nejnáchylnější k budoucí tvorbě tepelných mostů. Díky purenitovým boxům už nemusíte řešit další izolaci okolo žaluzií, jelikož PIR pěna – polyuretanová báze z tvrdé pěny – dokonale těsní a perfektně sedne do prostoru. Díky svým vlastnostem a složení se purenitové boxy výborně hodí také pro pasivní domy.

Z ČEHO SE PURENITOVÉ BOXY SKLÁDAJÍ?

Je vhodné si uvědomit, z čeho se purenitové boxy vlastně skládají. Máme zde přední stranu boxu, strop a bočnice. Ty tvoří purenitová konstrukční deska, do které lze libovolně kotvit držáky do žaluzií a konzole.

Purenitový box pro žaluzie

Purenitový box pro žaluzie

Následuje zadní stěna boxu, tedy izolační vrstva, která přiléhá k překladu, rámu okna a k připojovací spáře. Můžeme tedy vidět, že purenitové boxy nabízí řešení na každý izolační detail a vyřeší problémy s dodatečnými izolanty či s tvorbou tepelných mostů.

EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ PRO PODOMÍTKOVÉ VENKOVNÍ ŽALUZIE

V purenitovém izolačním ostění, které je součástí purenitového boxu, je zapojeno vedení lamel podomítkových exteriérových žaluzií. Díky tomu se efektivně vyřeší skryté vedení pod omítkou. Zároveň získáváte i vynikající izolaci.

Během výroby purenitových boxů se navíc vždy myslí na každičký konstrukční detail. Cílem toho je, aby po zapravení boxu do omítky či dřevěného obkladu nevznikly vady na kráse celého domu. Díky purenitovým boxům můžete tak získat i symetrické zakrytí celého okenního rámu. Tloušťku izolační PIR desky je možné upravovat dle možností stavby a vašich potřeb. Zakládací lišta, která je v těsném kontaktu s okenním rámem může být navíc upravena tak, aby vzhledově vypadala zcela stejně.

VARIABILITA A KOMBINOVATELNOST

Purenitové boxy jsou velice variabilní a lze je jednoduše přizpůsobit potřebám zákazníka či podmínkám stavby. Svými vlastnostmi se navíc dokonale hodí do pasivních domů. Velkou výhodou také je, že jsou boxy kombinovatelné se všemi fasádami – ať už s cihlovými, kamennými či dřevěnými podklady, tak také s provětranými fasádami či kontaktním zateplením.

Purenitové boxy jsou velice odolné nejen proti vlhkosti, ale také proti stavební chemii, nemusíte se tedy obávat jejich poničení během stavby. Purenitové boxy jsou zkrátka ideálním řešením pro podomítkové žaluzie ať už na rodinném domku či pasivní stavbě.

Chcete si nechat nainstalovat purenitové boxy? Obraťte se na nás! Rádi vám poradíme a pomůžeme vybrat to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.